Η αισθητική ιατρική στην Ελλάδα χρόνο με τον χρόνο κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος. Με τον όρο ιατρική αισθητική χαρακτηρίζουμε μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την βελτίωση της υγείας του δέρματος χωρίς να είναι ιδιαίτερα παρεμβατικές και έχουν μικρό έως καθόλου χρόνο αποθεραπείας.

Μπορεί κάποιοι να θεωρούν πως η ανάγκη να βελτιώσει κάποιος την εξωτερική του εικόνα είναι ματαιοδοξία, η φιλοσοφία της αισθητικής ιατρικής, όμως, έρχεται να αποδείξει πως είναι ακριβώς το αντίθετο. Η αισθητική ιατρική  είναι πρόληψη νόσων, γι’αυτό και  δρα σε τρία συστήματά (νευροψυχιατρικό, ενδοκρινολογικό, ανοσοποιητικό), τα οποία πρέπει πάντα να βρίσκονται σε πλήρη ισορροπία

Εάν το σκεφτούμε όσο πιο απλά γίνεται, όταν κάποιος ξυπνάει το πρωί και η εικόνα του τον ικανοποιεί και τον γεμίζει χαρά, αυτό αυτομάτως δρα στο νευροψυχιατρικό του σύστημα προκαλώντας συναισθήματα χαράς και ευεξίας. Τα συναισθήματα αυτά αποδεδειγμένα επηρεάζουν  τη παραγωγή – έκκριση ορμονών και έτσι φτάνουμε στη θετική επιρροή για το ενδοκρινολογικό σύστημα. Η σωστή λειτουργία των προαναφερθέντων συστημάτων καταλήγει, φυσικά, στην σωστή λειτουργία και βελτίωση του ανοσοποιητικού. Όλα είναι αλυσίδα .