ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ & ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΧΟΥΣ(ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΣΗ)- ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΑ  ΘΑΥΜΑΤΑ!

Με τον όρο «κυτταρίτιδα» αναφερόμαστε στην εναπόθεση λίπους και νερού ανάμεσα στο δέρμα και την ακριβώς από κάτω στοιβάδα, που συνοδεύεται από μειωμένης ελαστικότητας συνδετικό ιστό και έχει την χαρακτηριστική μορφή «φλοιού πoρτoκαλιoύ» πάνω στο δέρμα.

Ο όρος κυτταρίτιδα μάλλον είναι ατυχής, αφού δεν πρόκειται για φλεγμονή αλλά για εναπόθεση «παραγεμισμένων» λιποκυττάρων σε διάφορα σημεία του σώματος.

Τα συνηθέστερα σημεία εμφάνισης της είναι:
Στις γυναίκες εμφανίζεται συχνότερα και σε περισσότερα σημεία του σώματος (γλουτούς, μηρούς, υπογάστριο, γόνατα, στήθος).
Στους άνδρες παρατηρείται πιο σπάνια, σε μεγαλύτερη ηλικία, και σε λιγότερα σημεία του σώματος (υπογάστριο, δελτοειδείς μύες, τράχηλος).

Διακρίνεται σε τρεις τύπους: τη συµπαγή, οιδηµατική και χαλαρή. Η συµπαγής είναι σκληρή και κοκκώδης (µπορεί να πονάει στην ψηλάφηση). Στην οιδηµατική πιέζοντας φλεβικά και λεµφατικά εκδηλώνονται οιδήµατα που πονούν ξαφνικά ενώ στη χαλαρή τα µαλακά σηµεία µε κυτταρίτιδα φαίνονται µόνο µε την ψηλάφηση και φυσικά αυτό αποτελεί το πρώτο στάδιο εµφάνισής της.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ.

ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ:

  • ΧΕΙΡΟΜΑΛΑΞΗ
  • ΣΑΟΥΝΑ
  • ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
  • ΒΕΝΤΟΥΖΕΣ